jún
27

A mese az érzelmi pszichológia fejlesztésének legfontosabb eszköze. A mesélés pedig meghitt, intim pillanat szülő és gyermeke között. Hogyan készül annak a gyereknek a hamuban sült pogácsája, akinek értőn mesél a szülője?

mesepszichologia

Végy egy nagy adag minőségi időt, futtasd fel sok-sok mosolynyi odafigyeléssel, fűszerezd meg némi meghittséggel, majd jól dolgozd össze, s várd meg még jól megkel. Majd az ily gondosan elkészített milliónyi pogácsa ott lapul a gyermek batyujában, hogy bármikor, amikor szüksége van rá, megízlelhesse.
Kádár Annamária könyvének az igazi tanulsága: ha a szülő maga is rá tud hangolódni a mesélésre, igazi élmény lehet mindjkettőjüknek, hisz láthatja, ahogy a gyerek rácsodálkozik a mesevilág valóságára. És némileg a szülő is kiszakad a mindennapok szürkeségéből, megtapasztalva a nem mindennapi csodákat.
A könyv tartalmaz 10 mesét Lilláról és Tündérbogyóról, akik saját történeteiken keresztül megértetik a gyerekkel, hogy vannak igazságtalanságok, a felnőttek néha igenis furák lehetnek, hogy nagytata és az elpusztult kis veréb már jó barátságban vannak a messzi távolban, és hogy egy varázspálcávalmég a répaleves is elvarázsolható.

Ahhoz, hogy igazán EQ anyává válhassunk meg kell értenünk, mit jelent a mesék világának tudójának lenni. Jó szívvel ajánlom.

A bejegyzés trackback címe:

https://eqanya.blog.hu/api/trackback/id/tr965380800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása